Η σπείρα του Βύρωνα προωθούσε σκληρά ναρκωτικά στο Instagram – Διάλογοι για lemon και skank

Η σπείρα του Βύρωνα προωθούσε σκληρά ναρκωτικά στο Instagram – Διάλογοι για lemon και skank


Μέσω του λογαριασμού του στο Instagram «διαφήμιζε» ναρκωτικά ένας από τους νεαρούς που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, μετά το θλιβερό περιστατικό με την 16χρονη που έπεσε σε κώμα μετά από υπερβολική δόση «κοκτέιλ» ουσιών σε μονοκατοικία στην περιοχή του Βύρωνα.

Αυτό αποκαλύπτουν φωτογραφίες-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το iΕidiseis. Ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε… ενδοιασμό να αναρτήσει ναρκωτικές ουσίες στο προφίλ του, το οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Κάποιοι από τους εμπλεκομένους χρησιμοποιούσαν και την εφαρμογή Messenger, με την Αστυνομία να έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία διαλόγους που δείχνουν ότι λάμβανε χώρα διακίνηση ναρκωτικών. Το iΕidiseis παραθέτει δύο από αυτούς:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1

– Μου είπε ο δικός μου για 2 γρ. τελικά κοκορέτσι για αύριο

-οκ είναι 180 αύριο μόλις ξυπνήσω να σου στείλω για να μου φέρεις τα λεκ ή και τώρα αν θες

– 90 το γραμμάριο δεν μπορείς να μου το αφήσεις 80 το γρ.; Όπως και την προηγούμενη φορά

– Μπρο την άλλη φορά είχε πάρει πιο πολύ την τιμή δεν την βάζω εγώ.

– 2 είχε πάρει αλλά οκ δεν είναι και για εμένα και μου είπε για 80 όπως και την άλλη φορά αλλιώς άκυρο.

– οκ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 2

– Μπρο έχω md 35 ευρώ το γρ., ak47 μαύρο και lemon.

– Και έχει και SKANK, χρυσαφή με αυτό τα παθαίνεις όλα στα 50 gr με 7,5. Και το mb σε ποσότητα 20 το γρ.

– Όταν έρθει το Λέμον πες μου τιμή και πες μου άμα είναι και καλό το Λέμον

– Για πόσο το λέμον;

– 10 και 20

– 10. Στα πενήντα πέφτει λίγο.

– Πρέπει να δοκιμάσω άμα είναι τόσο πριν πάρω για ποσότητα όμως. Άμα έχεις δώσε μου 1-2 γρ. να δοκιμάσω το λέμον για να σου πω.

– Σωστά καλά λες.

Η κατάθεση της μητέρας

Την εκτίμηση ότι τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν από την Αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν την 16χρονη που έπεσε σε κώμα για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών έκανε στην κατάθεσή της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η μητέρα της ανήλικης.

Το iΕidiseis αποκαλύπτει όλα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς η μητέρα, η οποία αρχικά ανέφερε ότι η κόρη της είχε αλλάξει συμπεριφορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έκανε παρέα με τρία συγκεκριμένα άτομα (δύο νεαρούς και μία κοπέλα), που την ωθούσαν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Από τότε που ξεκίνησε να κάνει παρέα με αυτούς ξεκίνησε να κάνει ναρκωτικά και να αποτραβιέται από το οικογενειακό περιβάλλον».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι κατά καιρούς απαντούσαν εκείνοι το κινητό τηλέφωνο της κόρης της και την ειρωνεύονταν, ενώ ασκούσαν ψυχολογική πίεση στην ανήλικη προκειμένου να μη γυρίσει σπίτι της.

Μάλιστα, ορισμένες φορές ανέφερε ότι την καθοδηγούσαν στο τι θα πει όταν μίλαγε με την ίδια:

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να την βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει.».

Η μητέρα υποστήριξε ότι η κόρη της που μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ νοσοκομείου, δεν έφερε τα προσωπικά της αντικείμενα ούτε τα ενδύματα της, πιθανολογώντας ότι τα είχαν στην κατοχή τους οι κατηγορούμενοι, ενώ ανέφερε ότι την χρησιμοποιούσαν επιπλέον και για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών (cocktail):

«Θέλω να αναφέρω ότι όταν πήγα στο νοσοκομείο τα ρούχα που μου έδωσαν δεν ήταν δικά της ενώ δεν είχε μαζί της ούτε τα παπούτσια της μάρκας ΝΙΚΕ, ούτε το κινητό της τηλέφωνο αλλά και το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα. Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την κόρη μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών.»

Τα sms

Τα μηνύματα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές για το θλιβερό περιστατικό με την 16χρονη μαθήτρια, η οποία έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών σε σπίτι φίλων της στην περιοχή του Βύρωνα, αποκαλύπτονται από το iΕidiseis.

Ήταν πρωινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου όταν το ΕΚΑΒ κλήθηκε σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα για να παραλάβει την 16χρονη, η οποία αιμορραγούσε από τη μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η ανήλικη εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον Ερυθρό Σταυρό. Δεν είχε σφυγμό για αρκετά λεπτά, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική-αναπνευστική ανεπάρκεια.

Φίλη της 16χρονης κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, ότι το κορίτσι κατανάλωσε ηρωίνη και την ουσία «λίρικα»: «Το πρωί οι υπόλοιποι ξύπνησαν, η 16χρονη δεν ξύπναγε. Τότε την είδα ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς να έχει τις αισθήσεις της με ανοιχτά τα μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά».

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Από τα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικοί στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση προκύπτει ότι υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον της μαθήτριας που πουλούσαν συστηματικά σκληρά ναρκωτικά. Στο σπίτι του Βύρωνα άτομα νεαρής ηλικίας έκαναν χρήση κοκτέιλ ουσιών. «Αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας – που να ήξερα θα ήταν η τελευταία φορά», λέει άτομο που ήταν μαζί με την 16χρονη η οποία σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού.

Η μητέρα της 16χρονης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της είχε αλλάξει συμπεριφορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έκανε παρέα με τρία συγκεκριμένα άτομα (δύο νεαρούς και μία κοπέλα), που την ωθούσαν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Από τότε που ξεκίνησε να κάνει παρέα με αυτούς ξεκίνησε να κάνει ναρκωτικά και να αποτραβιέται από το οικογενειακό περιβάλλον».

Αίσθηση προκαλούν και οι συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. και αποκαλύπτονται από το iEidiseis, σύμφωνα με τις οποίες οι φίλοι της 16χρονης δεν πίστευαν ότι θα ζήσει.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άτομα, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ως μέλη συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στις 14 Νοεμβρίου 2023 με τη δικογραφία να αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως ηρωίνη και κάνναβη, και χρησιμοποιούσαν χώρους εγκαταλειμμένου κτιρίου για την αποθήκευση- απόκρυψη των ουσιών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη των αποθηκών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους, στις οικίες τους σε Καισαριανή και Δάφνη καθώς και στους ανωτέρω αναφερόμενους χώρους, βρέθηκαν ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της συμμορίας είχαν προμηθεύσει την 16χρονη ποσότητα κάνναβης και ηρωίνης.

Vyronas1_ec9cb.jpg

Vyronas2_474d0.jpg

Vyronas3_35af6.jpg

Vyronas4_ecbdc.jpg


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Μέσω του λογαριασμού του στο Instagram «διαφήμιζε» ναρκωτικά ένας από τους νεαρούς που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, μετά το θλιβερό περιστατικό με την 16χρονη που έπεσε σε κώμα μετά […]