Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό


Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας, γιαγιάς και εγγονής με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013.

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Απρίλιο καθώς σύμφωνα με το thesstoday.gr, βασικός μάρτυρας της πολιτικής αγωγής υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την διαδικασία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 49χρονος κατηγορούμενος και σύζυγος του ενός θύματος, ο οποίος είναι λέκτορας Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλώνοντας αθώος. Σημειώνεται πως κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της έγινε μέσω δηλητηρίασης με αρσενικό.

Γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα στην ίδια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013 και από τότε τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, όπου είχαν νοσηλευτεί, χωρίς αρχικά να επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση από αρσενικό.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε σχετικά μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της, μητέρα ενός κοριτσιού και σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία όμως είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα από τη γιαγιά της. Οι γιατροί προσπαθούσαν επί μέρες να θεραπεύσουν την 32χρονη, χωρίς αποτέλεσμα.

Το ιατρικό παράδοξο ήταν ότι όταν έμενε στην Εντατική η κατάσταση βελτιωνόταν και όταν έβγαινε στον κοινό θάλαμο επιδεινωνόταν. Τα ευρήματα του θανάτου της 32χρονης ήταν αυτά που οδήγησαν στην αιτία της δηλητηρίασης.

Μόνο που στις εξετάσεις αμέσως μετά τον θάνατο αναφερόταν ως αιτία η δηλητηρίαση από κάδμιο. Η αρχική εκτίμηση ήταν αρκετή να καθυστερήσει τις έρευνες.

Πάντως οι γονείς της άτυχης γυναίκας δεν πείστηκαν πως μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν έτσι ξαφνικά τους δύο ανθρώπους τους. Η μήνυση που κατέθεσαν και η εμπλοκή του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τις περαιτέρω εργαστηριακές έρευνες και εκταφή σορού, αποκάλυψαν την πραγματική και φρικιαστική ταυτόχρονα διάσταση των δύο θανάτων.

Ακολούθησε ένα ανακριτικό θρίλερ με τον κατηγορούμενο πανεπιστημιακό να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και να απολογείται σε… δόσεις, μέχρι που προφυλακίστηκε, παρά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Στην απολογία του ο γεωλόγος χαρακτήρισε το κατηγορητήριο «θεωρία συνομωσίας» σε βάρος του και εντυπωσίασε με τη μεθοδικότητά του όταν αναφερόταν σε μία προς μία τις στιγμές μαζί με τη σύζυγό του, αλλά και όλη την εξέλιξη των ημερών που εκείνη νοσηλευόταν.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας, γιαγιάς και εγγονής με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Απρίλιο καθώς σύμφωνα με το thesstoday.gr, βασικός μάρτυρας της πολιτικής αγωγής υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την διαδικασία. Το χρονικό της υπόθεσης Ο 49χρονος κατηγορούμενος […]