«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Νωρίς ακόμα να ανοίξουν οι «κόκκινες» περιοχές

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Νωρίς ακόμα να ανοίξουν οι «κόκκινες» περιοχές


Στην παράταση της καραντίνας φαίνεται ότι προσανατολίζεται και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η εφαρμογή των μέτρων έχει 22% λιγότερη απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν και εφαρμόστηκε το πρώτο lockdown, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένα θέμα εφαρμογής των μέτρων με μεγαλύτερη σύνεση από εμάς. Αν θέλουμε να ανοίξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Παράλληλα, φάνηκε να τάσσεται και αυτός, όπως νωρίτερα έκανε και ο Χ. Γώγος, υπέρ της παράτασης του lockdown για κάποιο διάστημα, τονίζοντας ότι είναι νωρίς να απελευθερωθούν οι «κόκκινες περιοχές», και σημειώνοντας ότι θα είναι πρόβλημα αν ανοίξουν από 1η Μαρτίου οι δραστηριότητες, καθώς κάτι τέτοιοι θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικά για το λιανεμπόριο, ο καθηγητής του ΑΠΘ εκτίμησε ότι «θα πρέπει να ανοίξει πρώτα το εμπόριο με click away και στη συνέχεια τα σχολεία» ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα λύκεια.

 


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στην παράταση της καραντίνας φαίνεται ότι προσανατολίζεται και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους. Μιλώντας στο Mega, o κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η εφαρμογή των μέτρων έχει 22% λιγότερη απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν και εφαρμόστηκε το πρώτο […]