ΕΟΑΣΝΛ: Κάλυψη της απώλειας εισοδήματος από την υποβάθμιση του βαμβακιού στην επ. Φαρσάλων

ΕΟΑΣΝΛ: Κάλυψη της απώλειας εισοδήματος από την υποβάθμιση του βαμβακιού στην επ. Φαρσάλων


Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Οι Αγρότες της Επαρχίας Φαρσάλων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» καλούνται τις τελευταίες μέρες να διαχειριστούν και τις μειωμένες τιμές που πληρώνονται από τους Εκκοκιστές λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του βαμβακιού. Εκτός των χωραφιών που έχουν υποστεί ζημιά 100% υπάρχουν και τα αγροτεμάχια τα οποία έπαθαν εν μέρη ζημιά και στα οποία οι παραγωγοί προσπαθούν να συγκομίσουν το λιγοστό βαμβάκι που έχει απομείνει.

Τα υποβαθμισμένα αυτά βαμβάκια πληρώνονται από τους εκκοκιστές από 5 έως 20 λεπτά κάτω από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων βρίσκονται πάντα δίπλα στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και κατανοώντας την απόγνωση των αγροτών οι οποίοι μετά την πλημμύρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την υποβάθμιση του προϊόντος τους, ζητούν από την Κυβέρνηση να υπάρξει κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος που προκαλείται από την υποβάθμιση του βαμβακιού για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι παραγωγοί.

Επίσης ο ΕΛΓΑ να συνεκτιμήσει κατά τους επιτόπιους ελέγχους των γεωπόνων και την υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος ώστε να έχουμε δίκαιες και σωστές αποζημιώσεις των παραγωγών».


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας