Κορωνοϊός: Σε πορτοκαλί συναγερμό γειτονιές της Αττικής και άλλες τρεις πόλεις

Κορωνοϊός: Σε πορτοκαλί συναγερμό γειτονιές της Αττικής και άλλες τρεις πόλεις


Κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση μετά και τη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ είναι ενδεικτικό ότι τα κρούσματα από τις 13 Οκτωβρίου καθημερινά τα κρούσματα είναι πάνω από 400.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αν και επεσήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες, «η εικόνα που υπάρχει σήμερα μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή». Ακολούθως αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κοζάνης, αλλά και σε γειτονιές της Αττικής που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό

«Η εικόνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Όπως έγινε, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί.

Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες. Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα νωρίτερα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το βάρος κυρίως έπεσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται ορισμένες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γι΄ αυτό το λόγο το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση μετά και τη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ είναι ενδεικτικό ότι τα κρούσματα από τις 13 Οκτωβρίου καθημερινά τα κρούσματα είναι πάνω από 400. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αν και επεσήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες, «η εικόνα που υπάρχει […]