Στα 40,5 λεπτά συν μπόνους η τιμή βάμβακος από ΕΑΣ Τρικάλων, εκτιμήσεις για άνοδο τιμών

Στα 40,5 λεπτά συν μπόνους η τιμή βάμβακος από ΕΑΣ Τρικάλων, εκτιμήσεις για άνοδο τιμών

Αυξημένες τιμές από εκείνες που ίσχυσαν για τις αρχικές παραλαβές ανακοίνωσε κι επισήμως η Ένωση Τρικάλων.

Στο ξεκίνημα της σεζόν και πριν την επέλαση της κακοκαιρίας Ιανός από την χώρα και ειδικά την Θεσσαλία, η Ένωση Τρικάλων είχε προλάβει και παρέλαβε κάποιες, λίγες είναι η αλήθεια ποσότητες με ανοιχτή τιμη στα 36 λεπτά το κιλό, όπως έγραψε άλλωστε πρώτος ο ΑγροΤύπος.

Εδώ και 10 περίπου ημέρες, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Αχιλλέας Λιούτας, η Ένωση βγήκε με μια τιμή στα 40,5 λεπτά ανά κιλό, συν τα μπόνους για 15 ποικιλίες. Τα μπόνους, όπως μας εξήγησε ο κ. Λιούτας είναι 2 λεπτά για 10 ποικιλίες εξ αυτών και 3 λεπτά για τις υπόλοιπες 5 ποικιλίες, οπότε ισχύει τώρα μια τιμή ακόμα και στα 43,5 λεπτά για κάποιους παραγωγούς.

Εκτιμήσεις για αύξηση τιμών διεθνώς και όχι λόγω Ιανού

Ο κ. Λιούτας μιλώντας στον ΑγροΤύπο στέκεται επίσης στο γεγονός ότι η χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος ξεκόλλησε τις τελευταίες ημέρες από τα 66 σεντς, ενώ όπως εκτιμά, υπάρχουν ενδείξεις και διεθνείς αναλυτές λένε ότι ίσως πάει και στα 75 σεντς, οπότε ίσως ανέλθουν οι τιμές και στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, ο κ. Λιούτας μας είπε πως οι ζημιές στα βαμβάκια των Τρικάλων από τον Ιανό είναι μεν περιορισμένες και λιγότερες από εκείνες σε Φάρσαλα, Λάρισα, Μαγνησία, κ.λπ. με το χρώμα στα βαμβάκια να έχει υποβαθμιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω των βροχών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τρικάλων εκτιμά τέλος ότι οι μεγάλες ζημιές από τον Ιανό στα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας, δεν θα επηρεάσουν τις τιμές παραγωγού στα καλά βαμβάκια.

Πηγή:agrotypos.gr  (Μπίκας Αλέξανδρος)

.


Πηγή:www.pylinews.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Αυξημένες τιμές από εκείνες που ίσχυσαν για τις αρχικές παραλαβές ανακοίνωσε κι επισήμως η Ένωση Τρικάλων. Στο ξεκίνημα της σεζόν και πριν την επέλαση της κακοκαιρίας Ιανός από την χώρα και ειδικά την Θεσσαλία, η Ένωση Τρικάλων είχε προλάβει και παρέλαβε κάποιες, λίγες είναι η αλήθεια ποσότητες με ανοιχτή τιμη στα 36 λεπτά το κιλό, …