Είδε την μπαλκονόπορτα μισάνοιχτη… και μπήκε!

Είδε την μπαλκονόπορτα μισάνοιχτη… και μπήκε!


Σαν τους… καλικάντζαρους τρυπώνουν μέσα στα σπίτια θρασύτατοι διαρρήκτες! Χτυπούν χωρίς έλεος, εκμεταλλευόμενοι κάθε αδυναμία ή παράλειψη των ανυποψίαστων θυμάτων τους!

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που είναι σε θέση να γνωρίζει το Cretalive σημειώθηκε, πριν κάμποσες ώρες, σε κεντρικότατη και πολυσύχναστη λεωφόρο του Ηρακλείου: Η μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα ήταν βούτυρο στο… ψωμί του δράστη, που με συνοπτικές διαδικασίες εισέβαλε στο ξένο σπίτι, παίρνοντας μαζί του ο,τι πιο πολύτιμο βρήκε μπροστά του.

Το τραγικό της υπόθεσης, ότι το θύμα κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, την ώρα που ο… μακρυχέρης αλώνιζε. Στην κυριολεξία πιάστηκε στον… ύπνο, δυστυχώς.

Οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων ή άλλων οικιών δε φαίνεται να ενοχλούν ή να βάζουν σε σκέψεις τους (επίδοξους) εγκληματίες, σίγουρο πάντως είναι πως ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αργά ή γρήγορα απλώνει (αόρατες) φάκες στον δρόμο των “ποντικών”, βοηθώντας σημαντικά τις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Βεβαίως, η πρόληψη και η καταστολή είναι η καλύτερη… θεραπεία και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και σε άλλες γειτονιές, ωστόσο, του Ηρακλείου τα … κρούσματα είναι διαδοχικά: Προ καιρού, εκεί προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης, άνθρωπος γυρίζοντας από διακοπές βρήκε το σπίτι του παραβιασμένο. Λίγο καιρό αργότερα, άνοιξαν και το διαμέρισμα ενός άλλου περιοίκου που μένει φάτσα απέναντί του.

Στα ανατολικά, πάλι, ένα ξημέρωμα δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων επιχείρησαν να μπουκάρουν σε οικογενειακή επιχείρηση, που ήταν κλειστή. Οι φωνές μιας γυναίκας … σήκωσαν στο πόδι τα σπίτια απ’ το συγκεκριμένο δρομάκι και τα γύρω στενά, μ’ έναν γείτονα με περίσσεια αυταπάρνηση να παίρνει στο κυνήγι τους παρ’ ολίγον διαρρήκτες, χωρίς να καταφέρνει όμως να τους πιάσει.

Και καλά, δηλαδή, τα βράδια να κοιμάται ο άλλος με το ένα μάτι… ανοιχτό (αν όχι και με τα δύο, χάνοντας τον ύπνο και την ησυχία του). Αν λείψει από τον χώρο του, για να τον προστατεύσει, τι θα πρέπει να κάνει; Να …κλωνοποιηθεί;


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σαν τους… καλικάντζαρους τρυπώνουν μέσα στα σπίτια θρασύτατοι διαρρήκτες! Χτυπούν χωρίς έλεος, εκμεταλλευόμενοι κάθε αδυναμία ή παράλειψη των ανυποψίαστων θυμάτων τους! Το πιο πρόσφατο περιστατικό που είναι σε θέση να γνωρίζει το Cretalive σημειώθηκε, πριν κάμποσες ώρες, σε κεντρικότατη και πολυσύχναστη λεωφόρο του Ηρακλείου: Η μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα ήταν βούτυρο στο… ψωμί του δράστη, που με […]