Για την επιβίωση του μελισσιού σας επιλέξτε τις καλύτερες μελισσοτροφές!

Για την επιβίωση του μελισσιού σας επιλέξτε τις καλύτερες μελισσοτροφές!


Οι μέλισσες επισκέπτονται τα φυτά για τη συλλογή του νέκταρ διάφορες ώρες μέσα στην ημέρα επειδή το κάθε φυτό μπορεί να δίνει διαφορετική ώρα το νέκταρ που χρειάζεται η κάθε συλλέκτρια μέλισσα για να γυρίσει πίσω στο μελίσσι της.

Ως οδηγό, οι μέλισσες έχουν πάντα τον ήλιο, ακόμα και για να επιστρέψουν πίσω στην αφετηρία τους. Τον χειμώνα μέσω του διαθλώμενου φωτός κάνουν το ίδιο για βρουν τον προσανατολισμό τους.

Τροφή μελισσιού

Για τη διατροφή του μελισσιού, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι εργάτριες οι οποίες πραγματοποιούν μία κοπιαστική εργασία. Η συλλογή της γύρης προσφέρει στην μέλισσα τη δύναμη που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να αναπτύξει σωστά τους ιστούς της και το αδενικό σύστημα μέσω του οποίου οι μέλισσες καθορίζουν όλη την συμπεριφορά τους και μετατρέπουν και το νέκταρ σε μέλι.

Αν έχετε μελίσσι δικό σας είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε εσείς τη διατροφή των μελισσών με ειδικές μελισσοτροφές. Τα μελισσοκομικά προϊόντα και είδη που θα προκύψουν από το μελίσσι σας, εφόσον κάνετε όλα όσα κρίνονται απαραίτητα θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Γενικά οι τροφές που μπορείτε να δώσετε στο μελίσσι σας, χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες και μπορούν να συνεισφέρουν στη λήψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπιδιών.

Στα μελισσοκομικά είδη Apifonda μπορείτε να βρείτε μελισσοτροφές apifonda – apiinvert – neopoll κατά αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά, σε πολύ καλές τιμές. Η παραγωγή των τροφών αυτών γίνεται στην Γερμανία, σε μία από τις μεγαλύτερες ζαχαροβιομηχανίες της Ευρώπης.

Το μελισσοσμήνος σας μπορεί να ξεχειμωνιάσει με αυτές τις τροφές και να δώσει εν τέλει την μέγιστη παραγωγή μελιού!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για κορυφαία μελισσοκομικά προϊόντα από την Apifonda.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Οι μέλισσες επισκέπτονται τα φυτά για τη συλλογή του νέκταρ διάφορες ώρες μέσα στην ημέρα επειδή το κάθε φυτό